Smoothie bowls

Wie mij volgt op Facebook heeft ongetwijfeld mijn post gezien over smoothies bowls in de luchthaven van Oslo! Hoe cool is dat, smoothies in de luchthaven, hemels. Ik vind dat je tijdens het reizen veel teveel junk eet en dan is een gezonde variant echt welkom.

Leek me dus een leuk idee om ook af en toe een smoothie bowl te eten als middagmaal, want die dingen zijn gezond en je hebt er genoeg mee gegeten.
Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik altijd het gevoel had van “pffff da’s veel teveel werk”, maar dat valt reuze mee. Alles in de blender en je bent klaar.
En ik heb altijd fruit in de diepvries steken, als een banaan te rijp begint te worden, snij ik die in stukjes, en hops de diepvries is. Idem voor mango, ananas, druiven, aardbei… noem maar op.

Ik heb er twee getest deze week, uitproberen zou ik zeggen.

De sunrise bowl (die ik in Oslo gegeten hebt):

  • 150ml cocoswater
  • 1 portie mango uit de diepvries
  • 2 sneetjes ananas uit de diepvries
  • 1 rijpe banaan
  • 1 el cocos schilfers

Doe dit allemaal in de blender en mix. Zet dat ding wel op ice crusher omwille van je bevroeren fruit. En dan toppen met wat je wil, ik  koos voor frambozen en gehakte hazelnoten.

Chocolade Smoothie bowl:

  • 150ml amandelmelk
  • 1 el pindakaas
  • 3 el cacaopoeder
  • 4 ontpitte dadels
  • 1 bevroren banaan

Doe alles in de blender en top met blauwe bessen, chia zaadjes etc…

 

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: