Krokante thaise zalmburgers

Burgers zijn tegenwoordig echt mega hip, hier in de streek dan toch… Maar we maken dat al zolang dat we dus steeds op zoek zijn naar nieuwe recepten. Deze moest ik direct uitproberen en ze vielen mega in de smaak.

Wat heb je nodig:

  • 900g zalmfilet, zonder huid
  • 2el zeste van limoen
  • 2el fijngeraspte gember
  • 2 lange rode chilipepers, van zaad ontdaan en in dunne  reepjes
  • handje korianderblaadjes
  • 6 blaadjes citroenblad, in dunne reepjes
  • 1el vissaus
  • 2 eiwitten
  • 25g gedroogde kokos rasp
  • 75g panko
  • olie, om te bestrijken

Snij de zalm in stukjes van 2cm. Meng ze in een kom met limoenzest, gember, chili, koriander, citroenblad, vissaus, eiwitten, kokos en panko.

Vorm zalmburgers van telkens 125g van het mengsel (ik bekijk op het moment zelf hoe groot ik de burgers wil maken, ik weeg niets af). Leg ze op een grote ingevette bakplaat en bestrijk ze met wat olie. Zet ze onder de hete grill en bak ze 2min. aan elke kant of tot ze goudbruin zijn.

zalmburgers

Bron: Donna Hay – The new easy – pagina 62

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: