Gegrilde miso-aubergine

Een probeersel dat de eerste keer niet zo 100% was. De aubergines mochten precies iets langer in de oven maar de smaak zat wel goed.

Wat heb je nodig:

  • 4 kleine aubergines, gehalveerd
  • Zeezout
  • 55g witte misopasta
  • 60ml mirin
  • 1el bruine basterdsuiker
  • sesamzaad, om te bestrooien
  • korianderblaadjes en ringetjes lente-ui, voor erbij

Verwarm de voven voor op 200°C.
Snij de vleeskant van de aubergines kruiselings in, zodat je een ruitpatroon krijgt. Bestrooi met zout en laat 20min. staan.

Dep zout en al het overtollige vocht op met keukenpapier. Leg met de snijkant naar boven op een bakplaat en zet 30min in de oven.

Meng miso, mirin en suiker en lepel over de aubergines. Strooi het sesamzaad erover en zet nog 15-20min. in deoven of tot de aubergines zacht en mooi bruin zijn. Werk af met de koriander en lente-ui en serveer.

aubergine-gegril-miso

Bron: Donna Hay – The new easy – pagina 133

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: