Soep van gegrilde bloemkool en kikererwten

Niets heerlijker dan een goed gevulde kop soep! Ook dit komt uit een boek van Donna Hay (the new easy), ze blijft toch één van mijn favorieten.

Het enige dat ik eigenlijk uit al mijn soepen weglaat zijn aardappels. Dus als je dat wel graag wil, moet je er één bij de bouillon doen.

Wat heb je nodig:

  • 1 bloemkool, bijgesneden in kleine roosjes
  • 400g kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
  • 4 tenen look gepeld
  • 4 takjes tijm
  • 1el dungesneden reepjes citroenschil
  • 1tl gemalen komijn
  • 60ml olijfolie
  • zeetzout en zwarte peper
  • 1,5l kippenbouillon
  • 1tl sumak
  • yoghurt, voor erbij

Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de bloemkool, kikkererwten, look, tijm en citroenschil over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi alles met de komijn, zout en peper en druppel er de olie over.

Zet 25-30min in de oven of tot alles goudbruin is.

Breng de bouillon in een grote pan aan de kook, voeg de helft van de bloemkool en kikkererweten toe en kook 1-2min of tot ze gaar zijn. Pureer de groenten met de staafmixer tot een gladde massa.

Verdeel de soep over kommen en verdeel de rest van de bloemkool en kikkererwten erover. Strooi de sumak erover en geef yoghurt erbij.

bloemkoolsoep

Bron: Donna Hay – The new easy – pagina 89

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: