Gebakken tofoe en bloemkoolpuree met kurkuma

Dit was een tofoe probeersel, de smaak is toch nog niet wat je zou verwachten. Dus wie voor mij een goede tofoe bereiding kent, mag ze me gerust doorsturen.

De bloemkool daarentegen was overheerlijk! Een echte aanrader.

Wat heb je nodig:

  • 200g tofoe
  • 400g bloemkool
  • balsamicoazijn
  • sojasaus
  • 1kl kurkuma
  • sesamzaadjes

Snij de tofoe in plakjes van 1cm en leg ze in een klein kommetje. Giet er de helft balsamicoazijn en de helft sojasaus bij tot de tofoe onderstaat. Maak de plakjes los van elkaar zodat de saus rondom de tofoe zit. Laat marineren.

Snij de bloemkool in roosjes en kook gaar. Giet het water af en zet de pot terug op het vuur. Giet er een flinke scheut olijfolie bij, kruid af met peper en zout en kurkuma. Bak even en pureer.

Giet de sesamzaadjes op een bordje. Haal de tofoe uit de marinade en dep ze in de sesamzaadjes. Bak op een matig vuur in olijfolie.

Schik de tofoe op de bloemkoolpuree en serveer met wat van de marinade en sesamzaadjes.

imag2907-1

Bron: Puur Pascale pagina 212

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: