Vlaai

Een makkelijker receptje dan dit is er niet. Gaat echt supersnel en je huis ruikt er heerlijk van. Perfect voor de tijd van het jaar.

Blijkbaar een specialiteit uit Aalst!

Wat heb je nodig:

  • 50cl volle melk
  • 50g beschuiten
  • 50g peperkoek
  • 70g speculoos
  • 80g donkerbruine cassonade
  • 2 eitjes
  • 1/2tl speculooskruiden
  • boter om de vorm in te vetten

Ze geven als tip om alle droge ingrediënten (beschuit, peperkoek en speculoos) een kwartiertje in de melk te laten weken omdat je dan een betere homogene massa krijgt.

Daarna mix je alles samen in de keukenrobot fijn en giet je het in een met boter ingevette taartvorm. Leg er nog twee speculooskoekjes op en bak het +-  40min in een voorverwarmde oven van 170°C.

Zo snel en makkelijk is het.

 

vlaai

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: