Gebakken rolletjes savooikool met garnalen

Savooikool is iets wat hier graag gegeten wordt. Maar, misschien wel uit gewoonte, vul ik die meestal met een gehakt mengsel. In Puur Pascale stond dit gerecht met garnalen, uitproberen dus.

Wat heb je nodig voor 8 rolletjes:

  • 8 savooikoolbladeren
  • 8 tijgergarnalen
  • 1cm gember, fijngesneden
  • 2 teentjes look
  • 1 handvol bieslook en koriander
  • sojasaus
  • geroosterde sesamzaadjes

Ontdooi de garnalen en dep ze droog. Haal de bladeren van de kool en kook +-5min. in water met zout, peper en een scheutje olijfolie.  Haal ze, als ze gaar zijn, uit het water en leg plat op je werkvlak. Dep ze goed droog en snij grote bladeren in twee en verwijder de nerf.

Hak de garnalen in kleinere stukken. Versnipper de look, gember en de verse kruiden. Meng dit alles met een flinke scheut olijfolie, zout en peper en vul hiermee de bladeren.

Leg de rolletjes met de open kant naar beneden in een pan an bak ze ongeveer 7min. op matig vuur. Draai ze een paar keer om en serveer met de sojasaus en sesamzaadjes.

 

savooikool-gevuld

Born: Puur Pascale pagina 104

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: