Salade van garnalen, bimi, feta & amandel

Dit is een echte aanrader voor wie graag scampi’s eet. De combinatie is echt perfect en het is inderdaad een salade die je zowel warm als koud kan eten.

Bimi heb ik niet gevonden, dat is zo typisch, als je dat nodig hebt, kan je dat nergens vinden. Maar anders zie ik dat overal liggen. Soit, ik heb broccoli gebruikt hiervoor en dat ging perfect.

Wat heb je nodig (4 personen):

  • 100g blanke amandelen, ik gebruikte schilfers, werkt even goed
  • 400g bimi, broccoli voor mij dus
  • 400g rauwe scampi’s, gepeld en ontdarmd
  • schil van 2 citroenen
  • 1 volle el harissa
  • 6el olijfolie
  • 4 volle el heldere honing
  • sap van 1/2de citroen
  • 200g feta
  • 20g dille, fijngesneden

Rooster de amandelen in een droge, hete pan. Zet opzij.

Blancheer de broccoli (of de bimi) en zet opzij.

Doe de scampi’s in een kom, voeg de citroenschil, harissa en 2el olijfolie toe, breng op smaak met zout en masseer de marinade in de scampi’s. Zet 15min. opzij om te laten marineren.

Meng de honing, citroensap en de rest van de olijfolie in een kom, breng op smaak met peper en zout en zet apart.

Verhit een grillpan op hoog vuur en bak er de scampi’s in tot ze gaar zijn.

Verdeel de broccoli en de scampi’s over een grote schaal. Verkruimel de feta erover en bestrooi met de amandelen. Roer de dressing door en besprenkel de salade ermee. Bestrooi met de dille en serveer.

 

feta-salade

Bron: Delicious oktober 2016 – pagina 55

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: