Lasagne van savooikool

Deze lasagne is gewoon heerlijk op zichzelf. Ook ideaal als bijgerecht bij een stukje vlees. En zo is iedereen blij. De perfecte veggie-carnivoor combinatie!

Wat heb je nodig:

  • Savooikool
  • 1 blik tomatenblokjes (400g)
  • 500g bruine champignons
  • 150g ricotta
  • 150g volle room
  • 30g parmezaan

Kook de savooibladeren, leg ze plat op het werkvlak en dep ze heel goed droog.

Snij de champignons in plakjes en bak ze gaar in wat olijfolie met peper en zout. Voeg de tomatenblokjes toe en laat ongeveer 10min. koken zodat de saus wat indikt. Haal van het vuur en meng er de ricotta en room onder. Kruid af met peper en zout.

Leg onderaan in een ovenschotel een savooikoolblad. Smeer hierop een paar lepels van de saus. Leg er opnieuw een blad op zodat alles mooi bedekt is en lepel er weer een laag saus over. Ga zo verder en eindig met een laag saus. Strooi er de parmezaan over en zet 15 à 20min. in een voorverwarmde oven op 180°C.

shot_1478542640968-2

Bron: Puur Pascale pagina 106

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: