Romige quinoarisotto met spruitjes en amandelen

Quinoarisotto leek me wel iets om uit te proberen. De volgende keer zal ik toch de bouillon meer verdunnen omdat die iets teveel zout in het gerecht geeft. Voor de rest was het echt super lekker. Wel veel werk om al die blaadjes van de spruitjes los te maken…

Wat heb je nodig:

  • 750ml kippenbouillon
  • 1el olijfolie
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 1 teen look, geperst
  • 180g quinoa
  • 20g fijngeraspte parmezaan
  • 60g crème fraiche
  • zout en peper

Voor de spruitjes

  • 60g ongezouten boter
  • 500g spruiten, afgehaald en blaadjes los
  • 80g gehakte amandelen
  • 1el zest van citroen

Breng de bouillon in een pan zachtjes aan de kook. Verwarm de olie in een grote, diepe pan op matig vuur. Voeg de ui toe en bak 5-6min of tot ze zacht is. Voeg de look toe en bak nog 1min. Voeg de quinoa toe en roerbak 1min of tot de korrels zacht geroosterd zijn. Voeg geleidelijk de warme bouillon toe en roer af en toe. Laat 10-15min borrelen of tot bijna alle bouillon is opgenomen en de quinoa zacht is. Roer de parmezaan en crème fraiche erdoor, zet apart en hou warm.

Smelt voor de spruitjes de boter in een grote pan. Voeg de spruitjes toe en bak 3min.; schep de spruitjes steeds om. Voeg de amandelen en citroenschil toe en bak nog 3min. of tot alles goudbruin en krokant is.

Verdeel de risotto over diepe borden en schep er spruitjes met amandelen op. Bestrooi met zout, peper en extra parmezaan.

Bron:  Donna Hay – Life in balance – pagina 130

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: