Soep van geroosterde courgette met zest van citroen en hazelnoten

Ik had zin in soep van courgette en ging zelf aan de slag met wat ik nog liggen had. Soep is zo een dankbare maaltijd en ik kan dat wel elke dag eten.

Wat heb je nodig:

  • 2 courgettes
  • 1 ajuin
  • peper en zout
  • zest van citroen
  • olijfolie
  • water
  • groentebouillon
  • hazelnoten, geroosterd en grofgehakt

Snij de courgette in stukken en leg ze in een braadslee. Bestrooi met peper, zout en de citroenzest en overgiet met olijfolie. Zet geduren de 15min. in een voorverwarmde oven van 180°C.

Versnipper ondertussen de ajuin en fruit ze in een pot. Voeg er de geroosterde courgette, water en groentebouillon bij en laat even sudderen op een laag vuurtje. Pureer de soep en serveer met een druppel olijfolie en gehakte hazelnoten.

Ik maakte er nog soepballetjes bij omdat dat egwoon lekker is!

shot_1475511613145

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: