Auberginesalade met halloumi en granaatappel-maanzaaddressing

Of bij mij dan “zwarte sesamzaad” dressing, want ik dacht dat ik maanzaadjes had… En die zwarte sesamzaadjes geven ook een mooi kleurtje aan deze overheerlijke salade. Het was een probeerseltje en de schaal was helemaal leeg. Ik denk dat ze het dus lekker vonden!

Past perfect als bijgerecht bij een stukje vlees. En voor de veggie’s is het gewoon lekker zo, met de halloumi.

Wat heb je nodig:

  • 2 aubergines, in blokjes
  • 225g halloumi, in blokjes
  • 8el olijfolie
  • 50g bruine amandelen
  • 1 krop romainesla
  • 1 bosje dragon
  • 1 granaatappel
  • 1/2 teentje look
  • 3el appelazijn
  • 2el maanzaad (bij mij dus zwarte sesamzaadjes)
  • zout en peper

Meng de halloumi – en de aubergine blokjes met 2el olijfolie. Gril ze in een pan tot ze mooi goudbruin geworden zijn.

Hak de amandelen grof en rooster ze in een droge pan. Laat ze afkoelen op een bord.

Was de sla en snij in reepjes. Was de dragon en pluk de blaadjes van de takjes. Verwijder de pitjes uit de granaatappel. Ik ben dan weer lui en koop granaatappel in een doosjes, gaat sneller.

Pel de look en pers hem. Klop de look met 6el olijfolie, de azijn en het maanzaad tot een dressing en breng op smaak met zout en peper. Meng de sla met de aubergine, de dragon, de granaatappelpitjes en een beetje dressing. Doe de sla in een schaal en verdeel er de halloumi en de amandelen overheen. Verdeel de rest van de dressing over de salade.

Smakelijk.

shot_1473006601124

 

Bron: Foodies september 2016 – pagina 34

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: