Freekeh-koriander-salade met aubergine

Steeds op zoek naar nieuwe en lekkere salades en granen zijn daar een heerlijke afwisseling voor. Het recept is eigenlijk met merguez-balletjes maar die liet ik weg. Het is heerlijk vefrissend van smaak.

Wat heb je nodig:

  • 200g freekeh
  • 2 aubergines, in blokjes
  • 1 teentje look, fijngesneden (diepvries dus)
  • 3 stengels bleekselder, in boogjes
  • sap en zest van 2 limoenen
  • 5-6el olijfolie
  • 150g feta, grof verkruimeld
  • 2 bosjes koriander, grof gesneden

Bereid de freekeh volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat afkoelen.

Bak de aubergine in 5-6min. gaar. Schep de knoflook erdoor en bak nog verder totdat ze een mooi kleurtje heeft.

Schep de aubergine en selder door de freekeh. Doe het sap en de zest van de limoenen en de olijfolie erdoor. Schep ten slotte de feta, koriander en zout en peper naar smaak door de salade.

Smakelijk!

shot_1472660932222

 

Bron: Delicious augustus 2016 – pagina 48

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: