Romige polenta met pistachegehaktballetjes

Polenta! Er zijn zo van die dingen die, zodra je het woord nog maar uitspreekt, de gezichten van je familie doen verstijven. En als het dan geserveerd wordt, opgegeten wordt met lange tanden! Ja af en toe hebben we dat hier ook.

Ik vond het wel een fijne afwisseling, maar ik zal er niet elke week mee moeten afkomen.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • zout en peper
  • 200g polenta
  • 50g gepelde pistachenoten, ongezouten
  • 2 teentjes look
  • 1 bosje peterselie
  • 400g lams- of rundergehakt
  • 4el olijfolie
  • 1el citroensap
  • 25g boter
  • 50g geraspte parmezaan

Breng 1l water met flink wat zout aan de kook. Voeg al roerend de polenta toe en blijf roeren om geen klontjes te krijgen. Draai zodra de polenta begint te pruttelen het vuur laag. Roer regelmatig door totdat de polenta aan de zijkanten begint los te laten.

Hak intussen de noten fijn, pel en snipper de look, was de peterselie en hak fijn. Meng dit alles door elkaar en kruid af met peper en zout. Draai kleine balletjes van het gehakt.

Verhit de olijfolie in een pan en bak er de balletjes rondom goudbruin en gaar. Voeg zodra de balletjes gaar zijn een scheutje heet water toe aan het bakvet en breng op smaak met het citroensap, wat peterselie en zout en peper.

Roer vlak voor het serveren de boter en de parmezaan door de polenta. Verdeel de polenta over diepe borden en schep de gehaktballetjes met jus erover en rasp er nog wat verse parmezaan over.

pistacheballetjes-polenta

 

Bron: Foodies maart 2016 – pagina 101

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: