Couscous met verse erwtjes, haloumi en kruiden

Couscous is en blijft een topper waar je enorm veel mee kan variëren. Deze keer een versie met veel kruiden, pistachio’s en verse erwtjes. En de haloumi geeft er die extra touch aan.

Wat heb je nodig:

  • couscous
  • 3el olijfolie
  • een handvol verse erwtjes
  • geraspte Haloumi
  • Pistache nootjes, grof gehakt
  • 2el fijngesneden peterselie blaadjes
  • 2el fijngesneden dille
  • 2el gescheurde basilicum blaadjes
  • 2el gescheurde muntblaadjes
  • zest en sap van 1 limoen
  • peper en zout
  1. Doe de hoeveelheid couscous die je wil in een kom en overgiet met kokend water. Dek af en laat staan.
  2. Breng water met wat zout aan de kook en blancheer er de erwtjes in zodra het water kookt.
  3. Giet af boven een vergiet en spoel direct met koud water om de erwtjes snel af te koelen. Laat uitlekken.
  4. Neem een vork en maak de couscous los. Voeg de erwtjes toe en meng goed oor elkaar.
  5. Voeg er nu ook de geraspte haloumi, pistache nootjes, peterselie, dille, basilicum, munt, zest,  limoen sap en wat olijfolie aan toe. Kruid af met peper en zout, meng goed door elkaar en serveer.

Bron: Food52

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: