Salade van olijven

Als je een tijdje in het zonovergoten Zuiden vertoeft, ga je creatief aan de slag met olijven. Die kan je echt overal vinden en zijn heerlijke apero hapjes. Maar deze salade bewijst dat je er veel meer mee kan. Ik maakte eerst een kleine portie omdat ik niet goed wist of het wel in de smaak vallen. Potje was helemaal leeg… Dat zegt genoeg nee?

In het originele recept gebruiken ze faro, maar dat kon ik niet vinden, dus gebruikte in freekeh.

Wat heb je nodig:

  • 1 tas freekeh (of faro)
  • 2 tassen water
  • zeezout
  • een handvol ontpitte groene olijven
  • 4-6 el olijfolie
  • enkele grof gehakte walnoten
  • enkele pijpajuintjes, fijngesneden
  • wat fijngesneden bieslook
  • 1/2 tl chili vlokken
  • 1tl honing
  • 2tl vers limoensap
  • 1el gehakte rozijnen
  • geschaafde parmegiano, voor het serveren
  1. Combineer, water, freekeh en 1/2tl zout in een pot en laat zachtjes koken. Zodra het kookt, draai het vuur lager en laat pruttelen totdat het water allemaal opgelost is. Laat afkoelen in de frigo.
  2. Hak de olijven grof in stukken en meng met olijfolie, noten, pijpajuin, bieslook, chili vlokken, honing, limoensap, rozijnen en 1/2tl zout.
  3. Voeg de afgekoelde freekeh toe en meng goed door elkaar. Kruid eventueel nog af met zout of limoensap.
  4. Serveer met de geschaafde stukken parmegiano.

shot_1466956590039

Bron: Food52

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: