Perzik siroop

In het zuiden smaken fruit en groenten echt overheerlijk. Toen ik naar hier kwam speelde ik met het idee om daar deze zomer iets mee te doen zodat ik in het najaar nog steeds kan genieten van de zon op een andere manier.

Perzik siroop stond al een tijdje op mijn lijst om te gebruiken in ice-tea en gin.

Het is makkelijk om maken.

  • 225g suiker
  • 235ml water
  • 4 perziken

Doe alle ingrediënten in een pot en breng aan de kook. Zodra het begint te koken draai je het vuur lager. Laat even pruttelen totdat alle suiker opgelost is en plet ondertussen de stukken perzik.

Laat afkoelen met het deksel op de pot.

Daarna haal je alles door de zeef om enkel het sap over te houden. Giet in gesteriliseerde bokalen en neem ze terug mee naar België.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: