Komkommer salade met avocado

Deze combinatie is overheerlijk, heel snel klaar en de kleur is bovendien supermooi. De zaden van de komkommer kan je eventueel mee verwerken in een gazpacho of gewoon opeten. In het originele recept gebruiken ze nog verbrokkelde feta maar die heb ik weggelaten, ik vond het al zout genoeg.

Wat heb je nodig:

  • 2 grote komkommers
  • zout
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1/2 bosje fijngehakte munt
  • Sap en zeste van 1/2 limoen
  • 2el olijfolie
  • 2tl limoensap
  • peper
  1. Schil de komkommers, snij in de lengte door en haal de zaden eruit met een lepeltje. Snij de komkommer helften in stukjes en plaats in een vergiet. Strooi er zout over en laat 30min staan zodat er minder vocht in zit en je salade geen soep wordt. Spoel goed na met water en dep droog met wat keukenrol.
  2. Snij ondertussen de avocado in stukken en doe er limoensap over. Meng goed door elkaar.
  3. Was en snij de munt fijn en zest de limoen.
  4. Meng in een kom 2el olijfolie, 2tl limoensap en de zest.
  5. Voeg de komkommers, de munt en de dressing bij de avocado’s en meng. Kruid indien gewenst af met peper. Zet deze salade een 30-tal minuten in de frigo alvorens te serveren.

shot_1466956445699

Bron: Food52

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: