Yohurtijsjes met blauwe bessen en honing

Warm weer vraagt ijsjes. Ooh ja, wij vertoeven al enkele weken in het zuiden waar de zon nog steeds onze dagelijkse compagnon is. En dan zijn ijsjes meer dan welkom.

De libelle lekker van juli-augustus vond de weg naar ons en staat dan nog eens vol ijs receptjes. Op pagina 83 staat dit heerlijke recept dat we dus direct moesten proberen. 

Voor 6 stuks:

  • 250ml magere yoghurt, ik gebruikte Griekse
  • 100g blauwe bessen
  • 25g suiker
  • 1el citroensap
  • 2el honing

Doe de blauwe bessen, de suiker en het citroensap in een pan. Breng aan de kook en laat 5min koken. Laat het mengsel afkoelen en pureer het.

Meng de yoghurt en de honing in een kom. Roer daarna de blauwebessenpuree luchtig door het yohurtmengsel en schep het in de ijslollyvormpjes. Steek er een stokje in.

Laat 3 à 4 uur bevriezen.

Een aanrader, keilekker.

Bron: Libelle lekker juli-augustus 2016

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: