Koolrolletjes gevuld met gehakt en kruiden met een oosters sausje

Koolrolletjes zijn altijd lekker, dus zodra ik deze zag moest ik die proberen.

Wat heb je nodig:

  • 250g kippengehakt
  • 1 savooikool
  • 3 teentjes look
  • 3cm gember
  • 2 lente-uitjes
  • 1 handvol koriander

Voor het sausje:

  • 4el geroosterde sesamolie (of olijfolie)
  • 3el sojasaus
  • sap van 1 limoen
  • 1-2el geroosterde sesamzaadjes

Versnipper de look, gember, lente-ui en koriander. Meng dit onder het gehakt. Haal de buitenste bladen van de kool en blancheer 2min in o-kokend water. Ik leg ze in de stoomover omdat ik dat makkelijker vind en zo kan je een hele hoop bladen tegelijk klaarmaken zonder dat het een papje wordt.

Leg een hoopje vulling in het midden van een blad, vouw de zijkanten naar binnen en rol op. Maak zo alle rolletjes en stoom ze 15 tot 20min.

Meng de ingrediënten voor het sausje in een kommetje. Leg de rolletjes op een bord en serveer met het sausje.

Smakelijk!

koolrolletjes

Bron: Puur eten 2 – Pascale Naessens – pagina 98

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: