Notenpaté

Notenpaté, of zoals ik zeg: notenbrood. Dit is echt iets heel lekker, je kan het zo eten met veel groenten maar ook met een stukje vlees. Het recept kreeg ik van een veggie-collega, dus ik weet niet waar die het gehaald heeft. Maar hier komt het dan.

Voor 4 personen (volgens mij dan voor 4 reuze-personen want wij aten wel enkele dagen aan die paté):

  • 100g walnoten
  • 50g cashewnoten (of je neemt een mengeling noten van 150g)
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes look, fijngehakt
  • 50g shiitake’s, fijngesneden
  • 100g rijst
  • 2el fijneghakte peterselie
  • 1el fijngehakte marjolein
  • 2tl fijngehakte verse tijm
  • 1tl fijngehakte verse salie
  • 4 grote eieren
  • 200g gemalen gruyère
  • 200g cottage cheese
  • 1tl zout
  • versgemalen zwarte peper

Rooster de noten in een pan tot ze lichtjesbruin en knapperig zijn. Laat ze afkoelen en hak fijn. Verwarm de oven voor op 200°C.

Kook de rijst en laat afkoelen. Smelt de boter in een pan en roerbak de ui en look. Doe er de champignons bij en bak nog 5min. Voeg er de gare rijst, peterselie, marjolein, tijm, salie, lichtgeklopte eieren, gruyère, cottage cheese, peper, zout en geroosterde noten aan toe. Meng alles goed.

Schep de mix in een rechthoekige bakvorm die bekleed is met aluminiumfolie en bak +-20min in de oven.

Het is een beetje voorbereidend werk maar uiteindelijk valt het goed mee. We aten het de dag erna koud en dat was ook heel lekker.

notenbrood

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: