Seldersoep

Dit moest en zou ik direct maken toen ik de nieuwe foodies doorbladerde. Het is een heerlijk, fris soepje dat perfect past in de tijd van het jaar. Net de winter achter de rug, de lente in het land maar nog niet warm genoeg om er zomers bij te lopen!

Voor 4 personen:

  • 1 stronk bleekselder
  • 2 uien
  • 2 teentjes look
  • 1tl venkelzaad
  • 3el olijfolie + extra voor te serveren
  • 1l groentebouillon
  • 200ml slagroom
  • peper en zout

Was de selder en snij in stukken. Pel en snipper de ui en de look. Fruit de selder, ui, look en venkelzaad in +_10min glazig in de olijfolie. Voeg de groentebouillon toe en kook +- 15min op een laag vuur.

Voeg de slagroom toe en pureer. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de soep met enkele druppels olijfolie.

Seldersoep Bouchie

Bron: Foodies April 2016 – pagina 83

Advertenties

Eén reactie

  1. Ziet er heerlijk uit! Zet ik ook op mijn to-make lijstje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: