Salade met granaatappel, venkel en gekaramelliseerde walnoten

Ik vind het altijd moeilijk om een lekkere salade te maken, meestal val je in de herhaling. En ik ben dan niet zo snel te verleiden met salade. En daar wou ik verandering in brengen. Ik vond dit in delicious van november 2015 op pagina 74. Superlekker en snel klaar. Je kan het al voorgerecht of als bijgerecht maken. Ik maakte het met zalm met tijm van Pascale Naessens.

Voor 4 personen:

  • 50g rucola
  • 1 grote venkelknol, in dunne plakjes
  • pitjes van 1 granaatappel

Gekaramelliseerde walnoten:

  • 110g fijne kristalsuiker
  • snufje gedroogde chilivlokken
  • 200g walnoten, geroosterd in een droge pan

Dressing:

  • 80ml extra vergine olijfolie
  • 2el rodewijnazijn
  • 1el dijonmosterd
  • 1tl honing

Verwarm voor de gekaramelliseerde walnoten de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de suiker met 60ml water in een pan op laag vuur en roer tot de suiker oplost. Zet het vuur hoog, breng het mengsel aan de kook zonder te roeren, ongeveer 5 min. of tot het een goudkleurige karamel is. Neem van het vuur, voeg de chilivlokken en walnoten toe en roer tot de walnoten met een laagje bedekt zijn. Stort de noten op de bakplaat en bak ze nog 5min. in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn. Zet ze weg om helemaal te laten afkoelen en breek ze dan in stukken.

Meng de salade ingrediënten in een grote kom met de walnoten.

Klop met een garde de ingrediënten voor de dressing door elkaar en schep deze door de salade.

salade-granaatappel-venkel-walnoot

 

 

Bron: Delicious – november 2015 – pagina 74

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: