BBQ – Gevulde inktvis met tomatensalsa

Mijn dochters vroegen een hele zomer achter gevulde inktvisjes. Ik begrijp dat helemaal, inktvis is heerlijk. En we hebben dan ook het geluk om zo’n goede viswinkel dicht bij te hebben.

Er werd me vakkundig uitgelegd hoe ik ze moest kuisen en dat het allemaal heel makkelijk ging.

En ja, na het kuiswerk en het vulwerk, als allerlaatste het smulwerk!

Heerlijk was het, enkel de salsa kon ze niet bekoren. Maar die ging dan weer wonderwel bij de broccoliburgers die ik de dag erna maakte!

Voor 4 personen:

  • 8-12 kleine inktvisjes
  • 200g garnalen (gepeld, zonder kop)
  • 1 teentje look
  • 1 sjalot
  • 1 bosje koriander
  • 3el olijfolie
  • 2el paneermeel
  • zout en peper
  • 2tl harissa
  • sap van 1/2de limoen
  • 50g pijnboompitten
  • 1el ketchup
  • 2 grote tomaten

Maak de inktvisjes schoon. Snij de tentakels net onder de kop en de ingewanden af en gooi de ingewanden en kop weg. Spoel het lijfje uit met koud water en verwijder het harde kraakbeenstukje.

Hak de tentakels en de garnalen grof. Pel en snipper de look en de sjalot. Was de koriander, schud droog en hak de blaadjes grof. Verhit 2el olijfolie in een pan, bak de tentakels, de garnalen, de look, sjalot en het paneermeel ca. 3min op hoog vuur. Breng op smaak met zout, peper, harissa, limoensap en de helft van de koriander. Neem van het vuur en laat afkoelen.

Vul de inktvisjes met het mengsel en maak ze dicht met een prikkertjes. Bedruppel met 1el olijfolie.

Rooster voor de salsa de pijnboompitten in ene droge pan goudbruin. Pureer de pijnboompitten met de ketchup en de tomaten in een keukenmachine en breng op smaak met peper en zout.

Gril de inktvisjes op de BBQ. Strijk de tomatensalsa uit over een groot bord. Leg de inktvisjes in de salsa en bestrooi met koriander.

Smakelijk!

Bron: Foodies – juli 2015 – p 18

Advertenties

Eén reactie

  1. Pingback: Broccoliburgers | Bouchie's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: