Tomatensalade met gebakken biefreepjes en mango-sesam-koriander dressing

Amai, de titel is al een mondvol! Maar deze heerlijke salade laat letterlijk het water door je mond lopen. Een bordje zomer op de tafel! Dus bij deze een aanrader, ook al is die iets pikkie pik.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 1 mango
  • sap van 2 limoenen
  • 1tl sambal
  • 4el sesamolie
  • 1/2el zwarte sesamzaadjes
  • 1/2 bosje koriander
  • 400g biefstuk
  • zout en peper
  • 750g rijpe tomaten
  • 250g rucola

Schil de mango en snij in kleine blokjes. Meng deze met het limoensap, sambal, sesamolie en de sesamzaadjes. was de koriander, schud droog, hak grof en meng ze door de dressing.

Bestrooi de biefstuk met peper en zout en bak deze in de pan. Zet het vuur uit en laat ze nog even in de pan liggen (als je geen gasvuur hebt, verplaats de pan of ze blijven verder bakken).

Was de tomaten en snij ze in stukken. Was ook de rucola en schik deze met de tomaten op een grote schaal. Snij het vlees in dunne plakjes en verdeel over de salade. Verdeel de mango-dressing erover en serveer.

image

Bron: Foodies augustus 2015 – pagina 20

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: