Gegratineerde groene asperges

Een heerlijke snelle schotel groenteschotel. Ik maakte 1 fout en dat was de asperges in de stoomoven steken in plaats van 3 minuten blancheren. Ze waren te ver gaar, maar nog steeds lekker. Het is een variant op de courgette met broodkruim die hier erg in de smaak valt. En de pijnboompitten laat ik er uit een volgende keer, noten verbranden snel onder de grill…

Voor 4 personen:

  • 500g groene asperges
  • zout en peper
  • 50g boter, ik gebruik olijfolie
  • 50 parmezaan (in blok)
  • 50g grof broodkruim of panko
  • 50g pijnboompitten

Blancheer de asperges ca. 3 minuten in kokend water met wat zout. Giet ze af en laat goed uitlekken. Smelt de boter en meng de helft door de asperges. Breng op smaak met zout en peper.

Verhit de grill van de oven. Verdeel de asperges over een ovenschaal. Rasp de parmezaan en strooi ze samen met broodkruim en de pijnboompitten over de asperges. Druppel er de overige boter overheen.

Gratineer de asperges in ca. 5 minuten goudbruin onder de hete grill.

shot_1433005754443

 

Bron: Foodies mei 2015 – pagina 95

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: