BBQ – Kalfsrollade met rauwe ham

Voor onze 46ste BBQ van dit jaar maakte ik nog eens iets uit mijnen bijbel “Barbecue en plancha”. Dit boek is een echte aanrader, alles dat erin staat is heerlijk! En ook dit was weer geweldig.

Voor 6 personen:

  • 6 dunne kalfsschnitzels
  • 6 plakken serranoham
  • peper

Voor de ansjovisfarce:

  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 12 ansjovisfilets op olie
  • 1 bosje dragon
  • 50g parmezaan
  • 1dl olijfolie
  • 50g gepelde walnoten

Pel voor de farce de sjalot en snij fijn. Hak de ansjovisfilets klein. Pureer de dragon met parmezaan, olijfolie en walnoten. Meng de sjalot en ansjovis erdoor.
Leg de schnitzels plat op het werkvlak en bestrooi met peper. Leg op elke schnitzel een plak ham en verdeel er wat ansjovismix op. Rol de schnitzels op en bind ze op met keukengaren dat u eerst in kpud gezouten water hebt geweekt. Of doe zoals ik en steek ze op spiezen, veel makkelijker!

Rooster ze 10min. boven smeulend houtskoolvuur en keer de rolletjes regelmatig.

Ik heb nog wat farce over, die hou ik in de koelkast tot een volgende schnitzel deze week…

Recept: Barbecue en plancha pagina 112

Advertenties

Eén reactie

  1. Mmm, ziet er lekker uit!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: