BBQ – Gerookte zalm op een cederhouten rookplank

Al meermaals keken we naar recepten waar je iets rookt op een cederhouten plankje. Die plankjes kan je zowat overal vinden waar ze BBQ spullen verkopen en we hadden ze al enige tijd in huis liggen.

En vandaag was dan die dag dat we het absoluut wilden testen.
Het was heerlijk! Niet te geloven hoeveel smaak dit aan een stukje vis geeft. De hele buurt heeft mogen meegenieten van de heerlijke geur…

We zijn heel basic begonnen, gewoon een stuk zalm op vel afgekruid met peper en zout omdat we eerst de pure smaak wilden ervaren.

Belangrijk is dat je het plankje minimaal 1 uur in water legt. Zet er een fles of iets zwaars op zodat het onderblijft.

Haal het plankje uit het water en leg het op de rooster boven direct vuur. Doe het deksel dicht. Zodra het plankje begint te roken en te knetteren draai je het om en plaats je het boven indirect vuur.

Leg de zalm met de huid naar beneden op de plank en sluit het deksel. Gril tot de zalm net iets roze in het midden is en bruin aan de randen. De grilltijd is ongeveer 20 tot 25 minuten, afhankelijk van de dikte van de zalm.

Inspiratie voor recept en vakkundige uitleg over het gebruik van het plankje: Weber Recepten site

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: