Gestoofde varkenswang met venkel

Dit maakte ik de dag ervoor, want stoofpotjes smaken altijd beter de dag erna! En omdat varkenswangen makkelijker te vinden zijn dan vroeger… dank je Jeroen 😉

Voor 4 personen:

  • 500g varkenswangen
  • 7el olijfolie
  • 3 venkelknollen, schoongemaakt
  • 350ml droge witte wijn, de rest drink je op 😉
  • 2 teentjes look, geperst
  • 2el venkelzaad, geroosterd
  • 4el platte peterselie, fijngesneden
  • 1 klein rood pepertje, fijngesneden

Bestrooi het vlees aan beide kanten met zout en peper. Verhit 2el olie in een braadpan met dikke bodem. Bak het vlees aan beide kanten goudbruin.

Snij 2 venkelknollen in partjes en voeg ze toe. Bak even mee. Blus af met witte wijn, voeg de helft van de knoflook toe. Leg een deksel op de pan. Breng aan de kook, draai het vuur laag en stoof +-2 uur.

Rooster de venkelzaadjes in een droge koekenpan tot ze gaan geuren. Stamp in de vijzel fijn. Voeg de rest van de look toe en stamp fijn. Schep in een kommetjes, voeg de peterselie en 5el olijfolie toe. Roer de fijngesneden peper erdoor en breng op smaak met zout.

Schaaf de resterende venkel op een mandoline heel dun.

Schep de varkenswangen met de venkel en jus in een diep bor. Schep de helft van de rauwe venkel erdoor en lef de rest erop. Besprenkel met de peterselie-olie.

shot_1430928885593

Recept: Delicious maart 2015 pagina 102

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: