Gekarameliseerde misokip met bacon

Het lijkt veel werk maar is het eigenlijk niet en kan je dus makkelijk maken tijdens de week als alles snel moet gaan… Ook over het gewicht van vlees zie ik dikwijls veel te veel! Om het simpel en makkelijk te houden neem ik 100g/persoon. Dat is meer dan genoeg.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 4 lente-uitjes, fijngesneden
  • 2 tenen look, fijngesneden
  • 2el olijfolie
  • 12 plakjes pancetta of bacon
  • 4 kippendijfilets, ik naam filets van witte hoevekip
  • 2el misopasta
  • 2el sojasaus
  • 2el ahornsiroop

Verrwarm de oven voor op 200°C.

Pureer de lente-ui in de keukenmachine met de look, 1tl zout en 1el olijfolie tot een pasta.

Leg de bacon iets overlappend op elkaar en leg er aan een kant de kip op. Bestrijk deze met de uipasta en rol het geheel dicht. Leg ze met de naad naar beneden in een braadslee.

Klop de misopasta, sojasaus en ahornsiroop door elkaar in een kom en bestrijk de ingerolde kip ermee. Braad de kip 20-25min gaar in de oven.

 

Recept komt uit Delicious maart 2015 op pagina 36

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: