April – tijd voor de zwembandjes challenge!

Het is bijna zomer en dan willen we er allemaal op ons best uitzien aan het zwembad… As we er op tijd aan beginnen hebben we geen excuse om het niet tot een goed eind te brengen.

De volledige en leuke uitleg kan je vinden op de site van The sisterhood, in het Engels weliswaar! Ze hadden deze challenge voor maart gezet met een Google calender erbij zodat je die in je eigen kalender kan integreren! En dan heb je die overal bij je, geen excuse om je oefeningen niet te doen…

Voor deze challenge heb je 3 oefeningen die je moet uitvoeren over 28 dagen. Succes!

love-handles-version2-011

Russian twist: Zit neem op de grond met gebogen knieën en voeten plat op de grond.Leun een beetje naar achter en zorg dat je rug recht en stevig is. Zeker geen ronde rug maken. Strek je armen recht voor je uit met de handen op elkaar. Trek je buik in door je navel naar je ruggegraat te trekken en draai je bovenlichaam van links naar rechts. Let erop dat je niet met je armen zwaait, de beweging is gecontroleerd vanuit de rotatie van je ribben. 1 herhaling = draaien linkse en rechtse kant.

Als je problemen hebt met je lage rug is dit niet voor jou.

Bicycle crunches: Leg je met je rug op de grond. Duw je onderrug naar de vloer en trek je navelbuik naar binnen. Plooi je armen achter je hoofd, doe je benen omhoog met geplooide knieën. Span je buikspieren op, schouders en bovenrug los van de vloer en beweeg je rechter elleboog naar je linkerknie totdat ze elkaar bijna raken in het midden. Zodra je het ene been naar binnen brengt, strek je het andere uit. Doe hettzelfde aan de andere kant. 1 herhaling = draaien naar beide kanten

Side plank hip lift: Ga in de side plank positie: Draai je op de zij en plaats je elleboog op de grond, benen en heupen rusten op de grond. Span je buispieren aan en terwijl je je lichaam strekt en van de grond heft. Ga terug naar begin positie en herhaal. Doe de totale herhalingen per kant. Kijk naar onderstaande vidoe voor een voorbeeld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: