BBQ – lamsspiesen met citroen

Bij ons is het al het hele jaar BBQ seizoen, zolang het niet regent kan het vuur aan. En zo zitten we al aan BBQ 20 dit jaar.

Voor 4 personen:

  • 2 teentjes look, fijngehakt
  • 200ml volle yoghurt
  • zout en peper
  • komijnpoeder
  • 400g lamsfilet, ik reken 100g/persoon
  • 4-5el olijfolie
  • 1 broccoli
  • 2el citroensap
  • 1 citroen
  • 1 ui
  • 2el sesamzaad

Roer voor de marinade 100ml yoghurt met 1 teentje gehakte look. Breng op smaak met peper, zout en komijnpoeder. Snij de filet in stukken en meng door de marinade. Zet dit min. 1 uur, maar liefst de hele nacht afgedekt in de koelkast.

Kuis de broccoli en verdeel in roosjes. Kook ze +-3min in kokend water met wat zout. Giet af, spoel met koud water en laat uitlekken.

Roer de rest van de yoghurt, look en citroensap door elkaar. Kruid af met peper en zout.

Was de citroen en wrijf hem droog. Snij ze in vieren en snij in schijfjes. Steek afwisselend vlees en citroen op spiesen. En bak ze op de BBQ.

Snij de ui in reepjes. Rooster het sesamzaad in een droge pan en zet opzij. Verhit 3el olijfolie in de pan en bak de broccoli en de ui +-5min en kruid af met peper en zout. Neem van het vuur en meng met de yoghurtsaus en bestrooi met sesamzaad.

Recept uit Foodies van janauri 2015 op pagina 103

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: