BBQ – gemarineerde paksoi met shiitake paddestoelen

Dit komt uit een van onze nieuwe kookboeken die we onder de kerstboom vonden, “Het grote barbecue boek” van Weber. Een boek vol uitleg over het wat en hoe met de bbq en heerlijke recepten. En vermits wij het hele jaar door bbq-en, is dit een ideaal boek.
Je kan het recept vinden op pagina 235.

Voor 4 personen:

  • 4 kroppen paksoi, gehalveerd
  • 20 grote shiitake paddestoelen

Voor de marinade:

  • 5el niet al te zoute sojasaus
  • 4el droge sherry
  • 1el rietsuiker
  • 1el donkere sesamolie
  • 4 plakken geschilde grofgeperste verse gember
  • 2 geperste tenen look
  • 1/4tl chilivlokken

Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom, tot de suiker opgelost is.
Kuis de paksoi en halveer ze. Snij de harde stelen van de paddestoelen.
Doe beide in een grote, hersluitbare zak en giet de marinade erover. Laat 1-2 uur marineren en keer de zak geregeld om.
Leg ze op de plancha en giet er een beetje mariande over tijdens het bakken.
Smakelijk!

shot_1420464741073 shot_1420480772585

Advertenties

Eén reactie

  1. Pingback: BBQ – Vietnamese garnalenburgers | Bouchie's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: