Warme, zachte chocolade met smeuïg fruit

Dit komt uit het nieuw boek van Pascale Naessens en kan je vinden op pagina 192. Chocolade is en blijft mijn favoriet en omdat het vandaag peter en meter dag is wordt het uitgetest! Benieuwd wat ze ervan zullen vinden. Bessen vinden na de feestperiode was een probleem, ik maakte het dus met alleen maar blauwe bessen.

Wat heb je nodig:

  • 300g pure chocolade, met minstens 70% cacao
  • 600g gemengde diepvriesbessen
  • 4el suiker
  • 4 eieren
  • Een handvol verse bessen

Ontdooi de diepvriesbessen en giet het vocht in een kommetje. Je kunt dit gebruiken voor een coulis of het sap gewoon opdrinken. Het is wel belangrijk dat je het vocht van de bessen verwijdert.
Laat de chocolade au bain-marie smelten. Scheid de eierdooiers van het eiwit. Meng eerst de suiker onder de eierdooiers en dan de bessen. Giet alles in een kleine ovenschaal.
Klop het eiwit stijf tot pieken en meng er de gesmolten chocolade onder. Lepel dit mengsel voorzichtig over het fruit.
Zet de schaal 10 tot 15 minuten in de oven op 180°C.

shot_1420389065679

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: