BBQ – Venkel-sinaasappelkipspiesen

Bij warm weer, frisse gerechtjes! Uit het Donna Hay boek “fresh en light” op pagina 82.

Wat heb je nodig:

  • 60ml sinaasappelsap
  • 1el honing
  • 1tl venkelzaad, geroosterd
  • 1el plantaardige olie
  • 1el citroensap
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 750G kipfilet, in blokjes

Meng sinaasappelsap, honing, venkel, olie, citroensap en look in een kom. Doe de kip in een andere kom en overgiet ze met de helft van het mengsel en laat 20min marineren in de frigo. Rijg aan spiesen en leg ze op de BBQ.

Ik serveerde dit met een courgettesalade! Heerlijk.
image

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: