Blinde vink gevuld met zachte uien

Na een overheerlijke en superlange vakantie in de Provence, zijn we weer terug.
Zalig was het, helemaal uitgerust en zen zijn we teruggekomen in het natte Belgenland. Dat was wel minder.
Soit, zo’n break is een aanrader voor iedereen, zo even de knop omdraaien en gewoon genieten van zon, zuiverdere lucht, marktjes, wijntjes, bio groenten (van die echte!) enz… Niets moet, alles kan!
En nu terug in de kookboeken vliegen om weer iets neer te pennen voor jullie.
Dit komt ook weer uit dat befaamde Barbecue en plancha boek, kan je vinden op pagina 108, te eten met de dorpsfanfare!

Voor 6 personen:

  • 6 dunne kalfslapjes
  • 4 grote blonde uien
  • 2 tenen look
  • 50g zwarte olijven (ik liet ze er uit want had er geen zin in)
  • 1 bosje koriander
  • 1dl olijfolie
  • 1el pijnboompitten
  • 1el gemalen komijnzaad
  • Zout en peper
  • Keukengaren

Leg het keukengaren in gezouten water.
Pel de uien en de look en snij fijn. Hak de olijven grof, pluk de korianderblaadjes van de takjes. Smoor ui en look in 10min in de olijfolie met de olijven, pijnboompitten, komijn en koriander.
De uien moeten boterzacht zworden. Breng op smaak met peper en zout.
Leg de kalfslapjes plat neer en bestrooi met peper en zout.
Verdeel de uiencompote erover, sluit ze als een envelop en bind ze op met keukengaren.
Rooster ze 10min rondom boven smeulend houtskool.

Smakelijk

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: