Gemarineerde buffelmozzarella met tomaten

Mozzarella is en blijft lekker, en deze combinatie is echt super! Komt uit het boek Plenty van Ottolenghi en staat op pagina 126.

Voor 4 personen:

  • 250g buffelmozzarella
  • 2 rijpe middelgrote tomaten

    Marinade:

  • 1/2tl venkelzaad
  • Zest van citroen
  • 15 basilicumblaadjes, gesnipperd
  • 2tl fijngehakte oregano
  • 2tl extra vergine olijfolie
  • 2tl raapzaadolie
  • 1 teen look, fijngehakt
  • 1/2tl maldon zeezout
  • Zwarte peper

Maak eerst de marinade. Strooi het venkelzaad in een kleine droge koekepan en rooster ze op hoog vuur tot ze gaan springen. Schud ze in een vijzel en maal ze met een stamper grof. Doe het zaad in een kom en voeg de overige ingrediënten toe.
Breek de mozzarella met de handen in brokken. Besmeer ze met de marinade en zet ze 15-30min opzij.
Snijd de tomaten voor het serveren in partjes en verdeel ze met de brokken mozzarella op de borden. Besprenkel ze met de extra olijfolie en dien op.
image

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: