BBQ – gegrilde kip met gember en citroengras

Een leuk en snel klaar te maken kippenreceptje voor de BBQ. Ook uit het “fresh en light” boek van Donna Hay op pagina 73.

  • 1el geraspte gember
  • 2 stengels citroengras, alleen het wit en heel fijn gehakt
  • 2el fijngehakte koriander
  • 1el plantaardige olie
  • Zeezout en grofgemalen zwarte peper
  • 4 kipfilets van 180g, bijgesneden en in de lengte gehalveerd

Meng gember, citroengras, koriander, olie, zout en peper. Wrijf de kip rondom in met het mengsel en laat 10min marineren. Gril op de BBQ totdat hij gaar is.
Dit is heerlijk met de couscous met aardbei en avocado.

shot_1403455134257

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: