Amandelpie met mango

Als er bezoek komt moet er zeker dessert zijn. Deze keer iets uit het Donna Hay boek “Fresh en light” en kan je vinden op pagina 170. Ik had een rijpe mango liggen dus de keus was snel gemaakt.

Wat heb je nodig:

  • 60g ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 180g amandelmeel
  • 1el citroenzest
  • 150g zelfrijzende bloem, gezeefd
  • 4 eieren
  • 165g fijne kristalsuiker
  • 2 mango’s, geschild in dikke parten
  • kristalsuiker, om te bestrooien

Verwarm de oven voor op 160°C.
Meng boter, amandelmeel, zest, bloem, eieren en suiker in een kom. Giet dit in een licht ingevette ovenschotel, leg de mango erop en bestrooi met suiker. Bak in 30-35min goudbruin. Serveer met vanillericotta.

Vanillericotta maak je door 200g ricotta te mengen met 2el ahornsiroop en 1tl vanille-extract. Zo simpel is het!
image

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: