Couscoussalade met avocado en aardbeien

Het is altijd goed om een extra couscous recept achter de hand te houden. Het werd getest en goedbevonden.

Komt ook uit de Foodies van juni 2014 en staat op pagina 77

Voor 4 personen ( bij ons was dit perfect voor 6 personen)

  • zout en peper
  • 8el olie
  • 250g couscous
  • 3 wortels
  • 1 ui
  • 60g pijnboompitten, geroosterd
  • 2el suiker
  • 2 citroenen
  • 1 bosje platte peterselie
  • 350g aardbeien (ik nam er een stuk of twaalf en dat was perfect)
  • 1 avocado

Doe de couscous in een kom en overgiet met heet water, zet opzij.

Rasp de wortels, snij ze klein. Pel en snipper de ui. Verhit 1el olie in een pan en bak er de wortel 2-3min in. Voeg de ui toe en bak ca. 2min verder. Bestrooi met 2el suiker en karamelliseer goudbruin. Neem van het vuur, breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen.

Was de citroenen, rasp de schil en fijn af en pers het sap eruit. Roer de schil, sap, zout en peper door elkaar. Klop er 6el olie doorheen.

Was de peterselie en hak grof. Maak de aardbeien schoon en snij ze klein. Pel de avocado en snij in kleine stukken. Meng alle salade-ingrediënten met de dressing en laat even rusten. Breng nogmaals op smaak met peper en zout en dien op.

Advertenties

  1. Pingback: BBQ – gegrilde kip met gember en citroengras | Bouchie's

  2. Pingback: BBQ – Citroengras marinade voor een lekker stuk vlees | Bouchie's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: