BBQ – Aziatische procureur

Tussen de regenbuien door toch nog vlees op de BBQ! We zijn geweldig… Het is echt heel lekker en zal zeker nog op tafel komen ten huize Bouchie. Het enige dat ik er niet bijdeed was de groene peper. Maar daar werd niets over gezegd. De combinatie met kiwi leek me gek maar de smaak was super! Zeker een aanrader voor de vleeseters.

Recept komt uit de Foodies van juni 2014 en staat op pagina 80.
Voor 6-8 personen:

  • 5 teentjes look
  • 1 stukje gember
  • 2 groene pepers
  • 1 ui
  • 2 lente-uitjes
  • 1 rijpe kiwi
  • 2el rietsuiker
  • 4el sojasaus
  • 2el sesamolie
  • 8 steaks
  • een beetje zout

Pel de look en druk hem fijn met een vork. Schil en rasp de gember. Snij de groene pepers in de lengte in en verwijder de zaadlijsten. Was de pepers en snijd ze fijn. Pel en snipper de ui. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in dunne ringen. Schil de kiwi en druk hem fijn met een vork.

Meng de look, gember, groene peper, ui, kiwi en lente-ui met de rietsuiker, sojasaus en sesamolie.

Bestrijk het vlees met de marinade en leg het 1-2 uur in de frigo vooralleer je het op de BBQ legt.

shot_1403886832195

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: