Courgettesalade met hazelnoten

Deze keer iets uit het boek “Plenty” van Ottolenghi, pagina 70. Echt een heerlijke salade. En ik combineerde deze met venkel-sinaasappelkipspiesen. Bleek een geslaagde combinatie.

Voor 4 personen:

  • 50g geroosterde hazelnoten
  • 800g courgette
  • 4el olijfolie
  • 1tl balsamicoazijn
  • 30g basilicumblaadjes
  • 80g geschaafde parmezaan
  • 2tl hazelnootolie
  • Zout en peper

Snij de uiteinden van de courgettes en snij ze in schuine 1cm dikke plakken. Doe ze in een schaal en schud ze om met de helft van de olijfolie en wat zout en peper.
Hak ondertussen de noten grof en zet opzij.
Leg de plakken enkele minuten op de plancha. Doe de plakken weer in de schaal. Giet de balsamico erover en schep ze kort om; zet ze opzij.
Voeg als de courgettes zijn afgekoeld de overgebleven olijfolie, basilicum en de noten toe. Meng alles luchtig, proef en breng op smaak indien nodig met peper en zout.
Schik de salade op een platte schaal, verdeel de parmezaan erover en besprenkel met de hazelnootolie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: