BBQ – kip met ananas

Tropisch weer vraagt om een tropisch gerecht!
Het moet 24 uur marineren, dus op tijd eraan beginnen. De kokos met limoen en ananas doen je denken aan palmboom stranden met een heerlijk blauwe zee…

Voor 6 personen:

  • 6 kipfilets
  • 3dl kokosmelk
  • 1 mespunt gemalen piment
  • 1 limoen
  • 1 geurige ananas
  • Zout en peper

Snij de kipfilet in blokjes, leg ze in de kokosmelk met het piment en de geraspte schil en sap van de limoen. Zet ze afgedekt met plasticfolie 24 uur in de koelkast.
Schil de ananas, steek de ogen uit en snij hem in vieren. Snij de parten in blokjes ter grootte van de kipblokjes. Steek de kip- en ananasblokjes aan de spiesen.
Rooster ze ca. 15min boven smeulend houtskool. Bestrooi met zout en peper.

En als jullie het nog niet wisten…. het recept komt uit het Barbecue en plancha boek en kan je vinden op pagina 46!
Mijn papa kreeg het dit weekend voor vaderdag cadeau van mij.

shot_1402421302412

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: