Opgerolde cake

Oftewel een Zwitserse rol, een retro gebak! Het is super makkelijk om te maken en bijna iedereen vindt het lekker. Ik nam het basisrecept uit sos Piet op pagina 428. Gewoon omdat ik het grappig om in het hoofd het typische zinnetje te horen… “En wat hebben we vandaag geleerd?”. Geweldig toch.
Wat heb je nodig voor 1 cake:

  • 5 eieren
  • 120g suiker
  • 150g patisseriebloem
  • Confituur
  • Suiker voor de afwerking

Mix de eieren met 120g suiker tot een vast schuim. Je zult zeker 6-8 min. moeten mixen eer het voldoende vast is.
Zeef de bloem zodat er geen klonters in zitten en spatel ze door het eischuim. Meng goed maar niet te lang want anders haal je de lucht er weer uit.
Leg bakpapier op een bakplaat. Strijk het deeg uit over de gehele bakplaat. Het mag niet dikker zijn dan 1cm. Als je het dikker uitstrijkt, kun je het niet meer oprollen.
Bak 8-10 min. op 200°C.
Maak een propere handdoek nat en wring goed uit en leg hem op het aanrecht. Ik heb hierop weer een stuk bakpapier gelegd. Draai de bakplaat in 1 beweging om op de handdoek en maak het voorzichtig los. Maak een inkeping aan een smalle kant van het deeg, snij het deeg in een mooie rechthoek en rol het op in het bakpapier. Laat het een beetje afkoelen maar niet te lang. Ontrol het en smeer er de confituur op. Rol het deeg terug op en bestrooi met suiker. En je rol is klaar.

image

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: