BBQ – rundvlees met appel en specerijen

Weeral uit hetzelfde “Barbecue en plancha” boek, pagina 42. Brochettes, we maken ze liever zelf. Het gaat snel en is gewoon lekkerder dan wat je in de winkel koopt.

De suggestie als gast: de collega’s van kantoor.
Voor 6 personen:

  • 600g entrecote
  • 2 granny smith appels
    Marinade:
  • 1 teen look
  • 1 sinaasappel
  • 1tl vloeibare honing
  • 1 mespunt kaneel
  • 1 mespunt groen kardemon
  • 1 mespunt chilivlokken
  • 3el lichte sojasaus
  • 1el plantaardig aroma

Snij de entrecote in blokjes van 5mm dik. Pel de look en hak fijn. Rasp de schil van de sinaasappel en pers uit. Roer beide door de honing met de specerijen, sojasaus en aroma. Leg de blokjes vlees in de marinade. Snij de appels doormidden, verwijder het klokhuis en snij de helften in plakken van 5mm dikte. Steek het vlees en de appel aan de spiesen en rooster ze 5min boven gloeiend houtskool. Serveer de spiesen overgoten met de marinade.
image

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: