Bietenpilav met geitenkaas

Dit recept is volgens delicious van mei 2014 een hoofdgerecht. Je kan het vinden op pagina 76. Ik bekeek het eerder als bijgerecht, dus ik halveerde alle ingredienten. Het is echt heel lekker en door het bietensap leuk van kleur en zoeter dan verwacht.

Dus zoals in het tijdschrift, als hoofdgerecht voor 4 personen:

  • 2el olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 tenen look, fijngehakt
  • 1 wortel, in blokjes
  • 250g kerstomaatjes, in stukjes
  • 300g bulgur
  • 700ml bietensap
  • 200g verse doperwten
  • 2 volle el gebroken lijnzaad
  • 200g verse geitenkaas, in stukjes
  • 3el munt, fijngesneden + blaadjes voor garnering

Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de ui, look en wortel 1min. Bak de tomaatjes 1min mee. Schep de bulgur erdoor en bak nog 1min.
Schenk het bietensap in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag. Kook de bulgur met deksel op de pan in 10min zachtjes gaar. Kook de erwten in 6min knapperig gaar.
Laat de pilav 5min rusten.
Schep de erwten en lijnzaad erdoor en breng op smaak met peper en zout. Schep de pilav op een schaal, verdeel er de geitenkaas en munt over en garneer met de blaadjes.
image

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: