Polentafrites

Het leek wel lekker in de delicious van april 2014 op pagina 57: polentafrites. En zo eens iets anders op je bord. Proberen dan maar!

  • 100g polenta
  • 25g boter
  • 50g geraspte parmegiano
  • 2 1/2el fijngesneden bladpeterselie
  • Zonnebloemolie voor het frituren

Vet een braadslee van 19x25cm in en bekleed met bakpapier dat je 2cm over de rand laat hangen. Breng 600ml water aan de kook en draai het vuur laag. Voeg de polenta in een dun straaltje toe en roer 5min of tot de polenta bindt. Neem van het vuur en roer de boter, parmezaan, peterselie en wat zout en peper erdoor. Schep de polenta in de braadslee en strijk de bovenkant glad. Laat +-1 uur opstijven in de frigo.

Verwarm de oven voor op 150°C. Stort de polenta op een snijplank, snij hem in de lengte doormidden en snij elke helft in 12 reepjes. Verhit in een grote koekenpan een bodempje olie van 1vm op middelhoog vuur. Bak de polentafrites in delen in 3min rondom goudbruin en knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier en hou ze warm in de oven.
image

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: