BBQ – zeekat

Voor de vis liefhebbers, of de calamares liefhebbers… Zeekat op de BBQ! Heerlijk en ook weer uit het ongelofelijk populaire kookboek “barbecue en plancha”, pagina 186.
Ik heb er zelf geen foto van, vergeten… Dus dan maar gebruik maken van de mooie foto uit het boek.

Voor 6 personen

  • 6 zeekat filets
  • Zout en peper
  • 2 takjes citroenmelisse
  • 2 slanke stengeluitjes
  • 1 bosje dille
  • 1 1/2dl olijfolie
  • 1tl ruwe rietsuiker
  • Sap van 1 citroen
  • 1tl kerriepoeder
  • 1el vissaus

Snij met een scherp mes een ruitpatroon aan de buitenkant (de bolle kant) van de zeekatfilets. Snij de citroenmelisse en uitjes fijn, pluk de dilleblaadjes van de takjes. Vermeng citroenmelisse, stengelui en dille met olijfolie, suiker, citroensap, kerriepoeder en vissaus.
Rooster de zeekatfilets 3min op de ingekerfde kant en nog 2min aan de andere kant. Let op: zeekat is razendsnel gaar en wordt taai als je hem te lang verhit. Sprenkel de marinade over de zeekatfilets en dien op.

De marinade is echt essentieel, geeft het net die lekkere en frisse smaak. Het is een heerlijk gerechtje voor de zomer.

20140502-081659.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: