BBQ – Tournedos van eendenborst met courgette

Een overheerlijk en super makkelijk te maken receptje uit “barbecue en plancha”, pagina 110.
Ooh en de suggestie is om dit te eten met het rugybteam van uw kind…

Voor 6 personen

  • 3 eendeborstfilets
  • 3 smalle courgettes
  • Zout
  • Poeder van eekhoorntjesbrood:
  • 50g gedroogde cèpes
  • 2el grof gemalen peper
  • 1el provencaalse kruiden

Keukengaren – dit heb ik niet gebruikt, ik steek ze direct op spiesen.

Leg het keukengaren in gezouten water. Maal de gedroogde cèpes in een blender tot poeder en meng de peper en de provencaalse kruiden erdoor. Snij de filets over de lengte in 3mm dikke plakken, je hebt er 12 nodig. Ik stak de filets zo’n 5min in de diepvries, dat kan je makkelijker dunne repen snijden. Leg steeds 2 plakken eendeborst elkaar iets overlappend in de lengte op elkaar en wissel vet en vlees af. Snij de courgettes met een dunschiller of mandolinne in plakken. Leg ze op de plakken eend, bestrooi met het gemengde poeder en met zout. Rol de repen stevig op tot tournedos en bind ze op met keukengaren, of doe zoals ik, steek ze op spiesen. Maak op deze manier 6 tournedos. Rooster ze aan elke kant 5min boven smeulend houtskool. Smakelijk.
image

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: