BBQ – Lamsvlees Massaman

Ik vond het zo leuk klinken “massaman”, ’t heeft precies een superhelden gevoel. Komt ook uit “barbecue en plancha” en staat op pagina 50. En zo heb ik alle recepten van die pagina gemaakt! Het boek zal nog volledig gekookt worden šŸ˜‰

Voor 6 personen

  • 800g lamsbout
  • 1tl korianderzaad
  • 1tl komijnzaad
  • 1tl kaneel
  • 2 kruidnagels
  • 5 gedroogde rode chilipepers, bij mij wat minder omdat ik de enige ben die graag spicy eet

Massaman saus:

  • 3 tenen look
  • 1 sjalot
  • 10g verse gember
  • 1 padeda (kaffir lime) of limoen
  • 1tl garnalenpasta
  • 2 1/2dl kokosmelk
  • Olie

Snij de bout in blokjes van 3x3cm. Rijg ze aan de spiesen. Pel de look en de sjalot en schil de gember. Snij de groene schilletjes van de papeda. Rooster de specerijen in een koekepan met de chili en wrijf alles fijn in een vijzel. Bestrooi de spiesen met dit poeder.
Wrijf de look, sjalot, gember, zest en garnalenpasta fijn in de vijzel tot een homogene massa. Gebruik 1el van deze pasta, de rest kan je 2 weken bewaren in de frigo.
Bak voor de massamansaus 1el specerijenpasta 3-4min in 1el olie. Voeg de kokosmelk toe en laat de saus 5min zachtjes pruttelen.
Rooster de lamsspiesen op gloeiend houtskool tot gewenste gaarheid. Overgiet ze met de massamansaus.
image

image

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: